SP u18 & u23 Brno/Češka 2014 – REZULTATI

SVETOVNO PRVENSTVO U23

Slovenska odprava je na mladinskem prvenstvu tako osvojila 4 odličja, 1 zlato in 3 bronaste medalje in je v pokalu narodov končala na 5. mestu.

REZULTATI POKAL NARODOV

Zaključek na mladinskem prvenstvu je minil v znamenju najbolj cenjenih disciplin in sicer posamične ter kombinacijske. Pri dekletih je posamični naslov gladko osvojila najboljša igralka prvenstva, Nemka S. Beisser, ki je za zmago podrla 662 kegljev. Srebro je osvojila njena moštvena kolegica S. Barth s 636 keglji, bron pa si je prikegljala K. Sedlar s 615 keglji, sicer reprezentantka Hrvaške. V finalu 24-erice sta bili tudi S. Gorjanc in V. Ivančič, obe sta končali pri 567 kegljih in končali na 12. oz. 13. mestu. Tudi pri fantih smo imeli v finalu dva in sicer F. Veliščka in N. Jurco. Slednji je v finalu povsem pogorel in končal pri 541 kegljih, kar je bil najslabši rezultat, za nepopisno veselje pa je poskrbel Franci, ki je s 658 podrtimi keglji osvojil naslov svetovnega prvaka! Srebro je osvojil Hrvat H. Marinović s 657 keglji, bron pa Madžar J. Brancsek s 648 keglji.

V kombinaciji do drastičnih sprememb glede na dosežke v posameznem delu ni bilo, sploh pa ne pri dekletih, kjer je zlato ponovno osvojila S. Beisser, srebro pa S. Barth. Na tretjem mestu najdemo S. Gorjanc, ki si je bron priborila z 670 keglji v ekipnem delu, kar je bil tudi najboljši izid med mladinkami. Druga predstavnica V. Ivančič je zasedla končno 12. mesto. Pri fantih sta na vrhu končala najboljša po 1 nastopu, Srba, I. Kovačič in R. Vlajkov, novo bronasto odličje pa je znova dobil J. Brancsek. F. Velišček je končal kot sedmi, N. Jurca pa kot 24.

REZULTATI POSAMEZNO ŽENSKE

REZULTATI POSAMEZNO MOŠKI

REZULTATI KOMBINACIJA ŽENSKE

REZULTATI KOMBINACIJA MOŠKI

V teku je tudi že tekmovanje v sprintu, kjer nas zastopa 5 igralcev in igralk, med njimi tudi naša U. Mejač, ki je v 1. krogu slavila proti madžarski igralki z 2:0. A. Ulaga in A. Dobravec žal nista ”preživeli” prvega kroga, Urša pa se je v 2. krogu pogumno zoperstavila proti bržkone najboljši igralki prvenstva S. Beisser iz Nemčije, saj je izgubila za 4 keglje v prvem setu, v drugem pa igrala izenačeno, a nato podrla kegelj manj pri dodatnem metu. Pri fantih sta tako P. Jantol kot T. Jurančič izgubila že uvodni obračun, oba po dodatnih metih.

REZULTATI SPRINT ŽENSKE

REZULTATI SPRINT MOŠKI

Predzadnji dan SP potekajo novi boji na izpadanje in sicer v tandem mixu in sprintu. Pri mešanih dvojicah je v tekmovanju zgolj 16 tandemov, Slovenijo sta zastopala A. Simčič – L. Zalar, ki sta z 2:0 zmagala v 1. krogu proti dvojici iz Poljske, nato pa izgubila po dodatnih metih z 1:1, 13:14, proti makedonski dvojici. Tako je njuna uvrstitev med 5. – 8. mestom.

REZULTATI TANDEM MIX

Tretji dan je na sporedu disciplina tandem, tako v ženski kot moški konkurenci. Pri dekletih je naša reprezentanca imela na voljo 3 dvojice, najdlje pa je uspelo priti dvojici V. Ivančič – A. Ulaga, ki je izgubila tik pred polfinalom proti nemški dvojici Beisser-Barth. S. Črep – M. Blagovič sta kljub 305 podrtim kegljem izgubili že v 1. krogu po dodatnih metih, S. Gorjanc – L. Zalar pa sta po tesni zmagi v 1. krogu proti italijanski dvojici Hofer-Hofer, v 2. krogu doživeli tesen poraz proti drugi italijanski dvojici Runggatscher-Nussbaumer. Pri fantih smo imeli v ognju 2 tandema v sestavah A. Simčič – N. Jurca in F. Velišček – B. Čerin. Slednja sta že takoj naletela na razposajeno hrvaško dvojico Marinović-Totić, ki ju je gladko ugnala z 0:2, 256:318. Ista dvojica je poskrbela tudi za slovo naše druge dvojice in sicer v polfinalu tekmovanja, potem ko sta naša povsem odpovedala 0:2, 249:303. Andraž in Nejc sta vseeno osvojila bronasto medaljo!

REZULTATI

FOTOGRAFIJE (KZS)

Svoj ekipni nastop so pred dobro uro končali še fantje, ki pa letos niso bili v ospredju in so tekmovanje končali na 9. mestu. Črn scenarij se je zgodil že pri prvem tekmovalcu D. Naratu, ki mu ni uspelo razviti svoje igre, zato ga je selektor B. Pihlar zamenjal s P. Jantolom, ki je solidno opravil svojo nalogo na svojem debiju za reprezentanco. A. Simčiču je malo zmanjkalo za 600-tico, nov ”kiks” pa so si naši privoščili v 3 rundi, ko sta poškodovani D. Kneževič in T. Jurančič, končala pri 552 kegljih. Sledilo je boljše nadaljevanje N. Jurce in F. Veliščka, ki sta presegla mejo 600 kegljev, zadnji pa je bil naš B. Čerin, kateremu je odličen rezultat odnesla zadnja steza, končal je pri 589. Svetovni prvaki so ponovno Srbi, tokrat tudi z ekipnim rekordom 3890 kegljev, najboljši trije pa so podrli kar 697, 685 in 679 kegljev. Srebro je pripadlo Madžarom, ki so odigrali homogeno in brez napake (rezultati od 608 do 655), bron pa Slovakom, kjer je ”spodrsnilo” le igralcu iz 1 runde, vsi ostali pa so močno presegli 600-tice.

REZULTATI

FOTOGRAFIJE IZ TEKMOVANJA (KZS)

Tudi mladinsko prvenstvo se je dobro začelo za Slovenijo, saj je ženska ekipa v pravi drami prišla do bronaste medalje. Po odličnem začetku V. Ivančič in slabšem nadaljevanju celjske dvojice S. Črep, A. Dobravec, je bila medalja dokaj daleč. Tudi A. Ulaga ni uspela zmanjšati razlike za najboljšimi, zato pa je ”eksplodirala” S. Gorjanc, ki je podrla izjemnih 670 kegljev in ekipo pred zadnjo tekmovalko popeljala celo na 2. mesto, z realnimi možnostmi tudi za naslov prvakinj. Omenimo, da sta Sari za svetovni mladinski rekord zmanjkala zgolj 2 keglja (rekord je v lasti B. Fidel – 672). Sledil je ponesrečen nastop naše U. Mejač, ki jo je po 253 podrtih kegljih zamenjala L. Zalar, kateri je naposled za sigurno medaljo v boju s Češko zmanjkalo 13 kegljev. Na sosednjih stezah so se s težavami spopadale tudi Hrvatice, ki so končale z zgolj 521 keglji in zaostale za našimi.

REZULTATI

FOTOGRAFIJE IZ TEKMOVANJA (KZS)

FOTOGRAFIJE IZ PODELITVE (KZS)

SVETOVNI POKAL U18

Na SP U18 sta P. Bizjak in T. Ivančič za Slovenijo dosegla 2. mesto, dvakrat 4. mesto ter 5. mesto. Bolj uspešna je bila Patricija, ki je posameznem finalu podrla 589 kegljev, kar je zadostovalo za srebrno kolajno. Tomaž je pri fantih zmogel 583 kegljev in končal na 5. mestu, 10 kegljev za dobitnikom brona. V mix dvojicah (2×120) sta naša končala na nehvaležnem 4. mestu s 1169 keglji, medtem ko sta bila v točkovanju narodov pravtako četrta.

REZULTATI

FOTOGRAFIJE IZ TEKMOVANJ (KZS)

FOTOGRAFIJE IZ PODELITVE (KZS)