Naj športnik Tržiča za leto 2013

Tudi letos je v Kulturnem domu Tržič potekala podelitev najboljšim in najuspešnejšim športnikom v občini Tržič za leto 2013. Uvodni pozdrav je pripadel županu občine Tržič, magistru Borutu Sajovicu ter predsedniku športne zveze Tržič, gospodu Borisu Tomazinu, ki sta vsem dobitnikom nagrad že vnaprej čestitala, spomnila pa sta se tudi vseh ostalih športnikov, ki se jim ni uspelo prebiti na sam vrh, a vseeno garajo in delajo za svoj uspeh, ki si kljub temu zasluži vse čestitke. Nato so nastopile ”Olimpijske” minute, saj smo videli reportažo iz dvorane Tržiških olimpijcev, kjer se je dopolnila zbirka slik olimpijcev, katerih je sedaj že 34. Brez reportaže o dogajanju tekom OI tudi ni šlo, spomnili smo se srebrne in bronaste medalje Žana Koširja, ki sta tudi prvi za Tržič.

Nagrade za državne prvake je podelil smukač Rok Perko, med dobitniki pa sta bila tudi člana našega kluba in sicer N. Bajželj, ki je osvojila naslov kadetske državne prvakinje v posamezni konkurenci ter J. Mejač, ki je postal članski državni prvak v disciplini sprint.

Tudi med perspektivnimi športniki sta nas zastopala dva in sicer U. Mejač in B. Čerin. Urša je v letu 2013 osvojila kar 4 državne naslove, v članski in mladinski konkurenci, medtem ko je bil Blaž na stopničkah dvakrat, pravtako v članski in mladinski konkurenci. Nagradi jima je podelil nordijski kombinatorec Mitja Oranič, ki se je pred mesecem dni odločil za sklenitev svoje bogate tekmovalne poti.

V izboru za športnika Tržiča je bil tudi J. Starman, ki je prejel športni znak občine Tržič za nastop na SP posamezno na Poljskem in SP ekipno na Madžarskem, ter državni naslov v mixu z U. Mejač ter naslov podprvaka v tandemu z B. Čerinom. Nagrado je prejel iz rok Žana Koširja.

Nagrado pa je prejel tudi klub, ki je v letu 2013 praznoval 60 letnico obstoja in delovanja, za kar smo prejeli lepo priznanje.

Prireditev se je končala v avli pred dvorano z pogostitvijo in prijateljskimi pogovori med vsemi navzočimi. Na spodnji povezavi si lahko ogledate fotogalerijo Urbana Megliča, pod njimi pa je nekaj slik, ki smo jih naredili sami.

Foto: URBAN MEGLIČ – Slike