Državno prvenstvo člani/ce posamezno in kombinacija 3. krog

V nadaljevanju DP smo bili deležni kar precejšnjih presenečenj, kar se tiče posameznega prvenstva, medtem ko so pri kombinaciji tisti najboljši ostali pri vrhu in posegli po medaljah.

Ženske so sobotne nastope začele in končale v Brežicah, skoraj vsi dvoboji osmine finala, pa so bili zanimivi do samega konca. Tako sta se že v 1. krogu kar precej namučili E. Sajko in B. Fidel, medtem ko sta sestri Savić celo izpadli iz tekmovanja. V napeti končnici je prvo tekmo zmagala tudi I. Mejač, ki je bila s 3:1 v setih in 579:574 v kegljih, boljša od S. Črep. V četrtfinalu je naletela na že omenjeno E. Sajko in se ji uspešno postavila po robu, saj je bila Sajkova občutno boljša le v 3. setu, končni rezultat pa je bil 1:3 in 576:639. Tudi U. Mejač je svoj prvi obračun igrala proti celjski igralki, rekorderki kegljišča v Brežicah, A. Kozmus. Ob ponesrečenem prvem setu in nesrečnem porazu za 1 kegelj v drugem, je bilo upanja za napredovanje malo, vseeno pa Urša ni obupala in na koncu izgubila z 2:2 in rezultatom 568:588. Za novo presenečenje je poskrbela B. Pečovnik, ki je v vrhunski predstavi 645:643 izločila B. Fidel, še največje presenečenje pa smo doživeli v nedeljskem finalu, ko je M. Verbole gladko ugnala E. Sajko in slavila naslov državne prvakinje v posamezni konkurenci.

Moški so v soboto igrali v Litiji, v nedeljo pa je bilo polfinale in finale pravtako v Izoli. Tudi tu brez presenečenj ni šlo, saj sta se v 1. krogu poslovila P. Pintarič in naš J. Mejač, katerega je ugnal M. Kovačič z 1:3, v kegljih pa je bilo 578:598. Državni prvak je presenetljivo postal mladi Kamničan, G. Burkeljca, ki v 1. krogu ni imel težkega dela proti B. Strletu, nato pa so pred njim pokleknili še S. Sajko, F. Kirbiš in K. Mahkovic.

V kombinaciji pri ženskah, je bilo vse v znamenju KK Celje, saj so prvih šest mest zasedle igralke omenjenega kluba. Prvakinja je postala E. Sajko, ki je vodila tudi po dveh nastopih, srebrno odličje si je priigrala B. Fidel, bronasta pa je bila N. Savić. I. Mejač je prvenstvo končala na odličnem 8. mestu, medtem ko je bila U. Mejač na koncu 16.

Pri moških je premočno slavil igralec KK Konstruktor F. Kirbiš, za njim je končal moštveni soigralec S. Sajko, bron pa si je priigral P. Pintarič. J. Mejač je tekmovanje končal na nehvaležnem 4. mestu, vseeno pa je naši regiji priboril dodatno mesto za prihodnjo sezono.

KVOTI za sezono 14/15:

  • ženske 5 + 1
  • moški 6 + 3 (J. Starman je že uvrščen na DP 2014/2015)

 

REZULTATI POSAMEZNO

 

REZULTATI KOMBINACIJA

 

Irena je svoja dvoboja odigrala proti S. Črep in E. Sajko

Irena je svoja dvoboja odigrala proti S. Črep in E. Sajko