Državno prvenstvo člani/ce posamezno in kombinacija 1. in 2. krog

Ta vikend je bilo na štirih slovenskih kegljiščih kar precej pestro. Moški so tekmovali v Cerknici in Dravogradu, razlika v pripravljenosti obeh kegljišč pa je bila očitna, saj je 51 igralcev v Cerknici podrlo povprečno 585 kegljev, v Dravogradu pa zgolj 547. Ženske, bilo jih je 54, so nastopa opravile v Litiji ter Kamniku, veliko boljše pa so se znašle na Vollmerjevem kegljišču v Litiji, kjer so povprečno podrle 557 kegljev, medtem ko je bilo povprečje v Kamniku ”le” 531.

V obeh konkurencah so bili člani oz. članice našega kluba zelo uspešni, saj sta pri dekletih v izločilne boje oz. najboljših 16 prišli I. in U. Mejač, poleg tega pa imata tudi lepo izhodišče za uvrstitev med najboljših 12 v kombinaciji, ki prinaša dodatno mesto za prihodnjo sezono. Tretja naša na prvenstvu je bila K. Lapornik, ki je zelo dobro nastopila v Litiji, v Kamniku pa ji žal ni uspel najboljši nastop.

V moški konkurenci je bil pričakovano pri vrhu J. Mejač, ki je nastopa sklenil na 2. mestu in bo v Litiji napadal vodilnega F. Kirbiša v boju za kombinacijski naslov, tudi v posamični konkurenci pa bo glede na formo med favoriti. Drugi naš je bil B. Čerin, prvenstvo pa je sklenil na 24. mestu in tako obdržal oz. ohranil svoje mesto za gorenjsko regijo. Zelo slab vikend je za tretjim našim predstavnikom J. Starmanom, ki je v statistiko vpisal povsem ponesrečen nastop v Dravogradu in povprečnega v Cerknici.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto in nedeljo 12. in 13.4.2014. Dekleta bodo igrala v Brežicah, od 11-15. ure bodo potekali boji osmine finala, od 15-17. ure pa je na sporedu že četrfinale. Tudi pri moških ki bodo igrali v Litiji, so termini identični kot pri ženskah, tako da bomo do 17. ure že dobili polfinaliste letošnjega DP v posamezni konkurenci. Polfinalne in finalne obračune bo letos gostila Izola, ob 14. uri bosta na sporedu ženska polfinala, ob 15. uri pa še moška. Veliki finale v obeh konkurencah bo ob 16. uri

Za kombinacijo se poleg 2 rezultatov tega vikenda, šteje še rezultat iz osmine finala.