23. Odprto mednarodno prvenstvo Tržiča 2014

Končan je naš mednarodni turnir, ki vsako leto poteka v mesecu aprilu. Letos smo zabeležili 237 nastopajočih, večina je seveda registriranih igralcev, kjer je igralo kar 135 kegljačev. Pri rekreativcih je nastopilo 54 tekmovalcev, medtem ko sta bili konkurenci pri ženskah malo slabše obiskani – rekreativk je bilo 25, tekmovalk pa zgolj 23.

Pri rekreativkah je brez težav slavila V. Ovsenek s kar 539 keglji in v sezoni 2013/2014 osvojila oba naša turnirja, najboljša je bila namreč tudi na Božično-novoletnem turnirju. Pri rekreativcih je bilo za zmago potrebno podreti 569 kegljev, to pa je uspelo B. Černigoju iz Pivke.

Med članicami so bile stopničke v znamenju igralk KK Celje, ki so na turnirju nastopile v sklopu priprav reprezentance, ki 18.5. odhaja na Svetovno prvenstvo posamezno v Brno. Zmagovalka je postala B. Fidel s 620 podrtimi keglji. Tudi pri članih je zmago slavil član reprezentance in KK Konstruktor Maribor, S. Sajko, ki je podrl 624 kegljev.

REZULTATI

Poleg podelitve denarnih nagrad, pokalov in praktičnih nagrad, smo letos izžrebali tudi dobitnike nagrad, ki bodo imeli prihodnje leto na turnirju 1 nastop brezplačen (ob predložitvi bona, ki ga bodo prejeli po pošti).

Rekreacija ženske – Mari Vodnik (DU Tržič) in Nataša Huseinbašić (Lon)
Rekreacija moški – Marjan Kopač (Rekreacija Tržič) in Štefan Može (Revoz NM)
Registrirane tekmovalke – Alenka Miklavčič (Novo Mesto) in Francka Ličar (Ljubelj)
Registrirani tekmovalci – Miro Bašek (Brest), Marjan Prosen (Gorica), Jure Albreht (Ljubelj), Miran Sluga (Kranjska Gora), Kurt Lobnig (Kelag) in Sebastjan Bašek (Slavija Štojs)
Vsem igralcem in igralkam se najlepše zahvaljujemo za udeležbo in Vas vabimo na 24. odprti mednarodni turnir, ki bo meseca aprila 2015. Še v letu 2014, v mesecu decembru pa bomo organizirali že 21. Božično-novoletni turnir, na katerega Vas pravtako vljudno vabimo!
Jure je osvojil 2. mesto med tekmovalci z 611 keglji

Jure je osvojil 2. mesto med tekmovalci z 611 keglji

Najboljši rekreativki

Najboljši rekreativki

Marija in Jure sta bila najboljša igralca KK Ljubelj na letošnjem turnirju

Marija in Jure sta bila najboljša igralca KK Ljubelj na letošnjem turnirju

Francka in Marjan sta bila  deležna brezplačne prijavnine na naslednjem turnirju

Francka in Marjan sta bila deležna brezplačne prijavnine na naslednjem turnirju