Državna liga 17. krog

1.A M: Gorica 3585 6:2 3476 LJUBELJ I

Naše zadnje gostovanje v tej sezoni je minilo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, temu primerna pa je bila tudi postava, saj smo naše najboljše postavili na najboljše domačine. Le-ti so sijajno začeli tekmo, saj je prva trojica močno presegla povprečje 600 kegljev, najbolj zaslužna pa sta bila P. Pintarič s 639 in M. Kravos s 610 keglji. V nadaljevanju sta poleg že omenjenih, točki osvojila še B. Bratina s 597 in S. Lapanje s 588 keglji. Pri naših je bila v ospredju mlada moč, J. Starman je končal pri 631 kegljih, B. Čerin pa pri 597, oba pa sta tudi premagala svojega nasprotnika. Dober nastop je uspel tudi J. Čerinu, ki je končal pri 583 kegljih in bil do zadnjih metov v boju za še eno točko. Nov poraz ne prinaša nič novega, četrto mesto je v naših rokah že nekaj krogov in tako bo tudi ostalo.

1.A Ž: Adria 3152 2:6 3252 LJUBELJ

Odlično moštveno predstavo so tokrat prikazala dekleta, ki so v Kopru slavila brez velikih težav. Že v prvem paru smo videli najboljša nastopa, tako na domači kot gostujoči strani. Pri Koprčankah je bila znova prva violina N. Samec, ki je nastop zaključila pri 589 kegljih, poleg nje je točko za domačo ekipo, kasneje osvojila še druga najboljša M. Lisjak, ki je podrla 530 kegljev. Naše so tokrat odigrale brez kiksa, vse igralke so tudi zaključile nad 515 keglji. Točke so osvojile N. Bajželj, M. Ahačič, K. Lapornik in U. Mejač, ki je bila tudi najboljša igralka tekme s 590 keglji. Drugi rezultat je zabeležila I. Mejač s 561 keglji, tretjega pa M. Ahačič s 550. Zmaga je ekipo zopet ponesla na šesto mesto, kjer bodo dekleta najbrž tudi končala sezono.

3.Z M: Iskra 3199 6:2 3100 LJUBELJ II

Brez točk je ostala tudi druga ekipa, ki pa se je vseeno uspešno kosala z domačini, ki so še vedno v boju za naslov prvakov 3. slovenske lige. Pri domačinih so zelo dobro igrali P. Peršin, ki je s 579 keglji postavil tudi najboljšo znamko na tekmi ter S. Starič s 558 in B. Šinkovec s 536 keglji. Poleg njih je svojo točko osvojil tudi S. Porenta. Pri naših sta točki dobila B. Markič, ki je tudi najboljši igralec pri naših s 541 in L. Mihelič s 528 keglji, med njiju pa se je po ”cifri” uvrstil L. Potočnik, končal je pri 531 podrtih kegljih. Fantje so s tem porazom izgubili vse možnosti, da bi se prebili na 3. mesto lige, vseeno pa vse pohvale fantom za uvrstitev med najboljših 5.

18. KROG (22.3.2013)
Pred nami je le še sklepno dejanje ligaškega tekmovanja, v kateri smo bili boljši kot preteklo sezono, saj se je 1. ekipa uvrstila na NBC pokal, dekleta bodo prvenstvo končala na 6. mestu, tretjeligaši pa bodo pravtako 4, v primeru da na zadnji tekmi zmagajo. V soboto ob 13. uri bodo dekleta sezono sklenila proti KK Ljubljana, ki se še vedno krčevito bori za obstanek med elito. Fantje bodo od 17. ure dalje igrali proti KK Litija 2001, ki je mesto za nami, vendar z zaostankom 3 točk, druga ekipa pa bo v nedeljo ob 9.00 pričela gorenjski derbi proti KK Triglav III, zmagovalec te tekme bo sezono končal kot 4, poraženec kot 5.

VABLJENI NA KEGLJIŠČE!

 

Predzadnji krog ligaškega tekmovanja med KK Gorica in našimi fanti

Predzadnji krog ligaškega tekmovanja med KK Gorica in našimi fanti